2015-02-01

Semmi miatt ne aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Fil : 4:6.




Ne aggódjunk?!

Jézus azt mondta. : Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával meghosszabbíthatja életét egy arasszal? Máté 6:27. 

És Milyen igaz.
Sokszor azt tapasztaltam, amikor elkezdek aggodalmaskodni valami probléma miatt, nem jutok előre. Csak leragadok, és pánikszerűen elkezdetek türelmetlen lenni. Hiába kérem, imában Istent, nem tudok tovább lépni. Jakab levelében találjuk meg a választ.

Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, és nem nyeritek el, harcoltok és háborúskodtok, és nincs semmitek, mert nem kéritek. Jakab 4:2.

Kéritek, de nem kapjátok, mert rosszul kéritek, csak azért, hogy élvezeteitekre fordítsátok. Jakab 4:3.

Igen, itt van a gond. sokszor csak a magunk malmára akarjuk Isten akaratát fordítani.
Amikor imádkozunk, annak az imának egyeznie kell Isten akaratával.

Te hogyan sáfárkodsz az Istentől kapott ajándékokkal?

Sokszor azért nem válaszol egyből Isten az imáinkra, mert próbára tesz minket, meddig küzdesz. Mennyi „kérelmet” indítottál már el a trón előtt, de vajon végig küzdöttet e?

Máté evangéliumában ez áll:
„ Az Erőszakosoké a mennyek országa”
Keresztelő János napjaitól fogva mostanáig erővel törnek a mennyek országa felé, és ezek az erőszakosok el is ragadják azt. Máté 11:12.

Istennél imában úgy tudunk eredményt elérni, ha arra a hatalmas szívére hatunk. Úgy, mint, amikor egy kis gyermek valamit kér az apjától, átöleli apja lábát és mosolyog. De hogyan kéri az a kisgyerek? Nem kételkedik szívében, tudja, hogy megkapja, amit kér az apjától.


Gyönyörködj az Úrban, és megadja neked szíved kéréseit.
Hagyjad az Úrra utadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.
Felhozza igazságodat, mint a világosságot, és jogodat, miként a delet. Zsoltárok 37: 4-7.





1 megjegyzés:


  1. élelmiszerre!!
    Sajnos saját hibánkon kívül nehéz helyzetbe kerültünk! Feleségem fizetéséből havi 16 ezret vonnak le tartozás fejében, így bárminemű segítséget, élelmiszert is szívesen elfogadunk! Én jelenleg közmunkán vagyok, beteg feleségemeLL(vizes láb, lábszárfekély), de jómagam is szívbeteg vagyok, amely mellé még cukorbetegség is társul Csillának kevés vörösvérsejtje, ill hemoglobinja van, dolgozni nem bír, fárad! Én inzulinos cukorbeteg vagyok (napi 2x)! Ezért kérnem a segítségeteket! Bővebb információ privát üzenetben! Köszönöm!//varga zoltan vadna szabadsag tér 15 diabetese neuropathya allapitottak meg ill... gerinc csipö kopas ill szükület //ha valaki tud segiteni feleségem számla száma 116 00006 00000000 2576 6862!!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyamatos magas cukor miatt ,lett egy tályog ill. a lágyrészen megmütöttek ,, és a mütét után kialakult egy sipoly ,, a sipolybol 9 honapig lógott belöllem egy mütét közben bennem hagyott géz darab ... a sipoly ami a lágyrészen van nem lehet emelni hajolni váladékozik még dolgozom közmunkán mindkettönk fizetéséböl von végrehajto /!SZERETNÉK MÉG KÉRNI ,HA LEHETNE ,, BÉRESCSEPPET ILL... C VITAMINT, FELESÉGEMNEK NÖVÉR,VAGY ALFA C TABLETTÁT ,,, KÖSZÖNÖM ELÖRRE IS ...ÉS BOCSÁNAT KÉRÉSEKÉRT ,

    VálaszTörlés