2015-02-01

Semmi miatt ne aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Fil : 4:6.
Ne aggódjunk?!

Jézus azt mondta. : Kicsoda pedig az közületek, aki aggodalmaskodásával meghosszabbíthatja életét egy arasszal? Máté 6:27. 

És Milyen igaz.
Sokszor azt tapasztaltam, amikor elkezdek aggodalmaskodni valami probléma miatt, nem jutok előre. Csak leragadok, és pánikszerűen elkezdetek türelmetlen lenni. Hiába kérem, imában Istent, nem tudok tovább lépni. Jakab levelében találjuk meg a választ.

Kívántok valamit, és nem kapjátok meg, öltök és irigykedtek, és nem nyeritek el, harcoltok és háborúskodtok, és nincs semmitek, mert nem kéritek. Jakab 4:2.

Kéritek, de nem kapjátok, mert rosszul kéritek, csak azért, hogy élvezeteitekre fordítsátok. Jakab 4:3.

Igen, itt van a gond. sokszor csak a magunk malmára akarjuk Isten akaratát fordítani.
Amikor imádkozunk, annak az imának egyeznie kell Isten akaratával.

Te hogyan sáfárkodsz az Istentől kapott ajándékokkal?

Sokszor azért nem válaszol egyből Isten az imáinkra, mert próbára tesz minket, meddig küzdesz. Mennyi „kérelmet” indítottál már el a trón előtt, de vajon végig küzdöttet e?

Máté evangéliumában ez áll:
„ Az Erőszakosoké a mennyek országa”
Keresztelő János napjaitól fogva mostanáig erővel törnek a mennyek országa felé, és ezek az erőszakosok el is ragadják azt. Máté 11:12.

Istennél imában úgy tudunk eredményt elérni, ha arra a hatalmas szívére hatunk. Úgy, mint, amikor egy kis gyermek valamit kér az apjától, átöleli apja lábát és mosolyog. De hogyan kéri az a kisgyerek? Nem kételkedik szívében, tudja, hogy megkapja, amit kér az apjától.


Gyönyörködj az Úrban, és megadja neked szíved kéréseit.
Hagyjad az Úrra utadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti.
Felhozza igazságodat, mint a világosságot, és jogodat, miként a delet. Zsoltárok 37: 4-7.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése